top of page

To nejlepší ze svatebního týdnu módy v Barceloně

Máme za sebou další týden módy, který se konal virtuálně. Tentokrát se jednalo o Valmont Barcelona Bridal Fashion Week 2020 (VBBFW) zaměřující se na přehlídku svatebních kolekcí ze světových couture ateliérů. V Petiteé jsme dali hlavy dohromady a vytvořili seznam toho nejzajímavějšího, co nás zaujalo při sledování jejich online show. Pojďte se inspirovat.



© Všechny fotografie jsou exkluzivním vlastnictvím Fira de Barcelona a byly použity výhradně pro informativní účely ohledně Valmont Barcelona Fashion Weeku/ All photos in this post are the exclusive property of Fira de Barcelona and they were used only for informative purposes about Valmont Barcelona Fashion Week.


Korzety

Korzety ovládly přehlídková mola a objevily se téměř ve všech kolekcích. K vidění byla interpretace klasických modelů kupříkladu na šatech Amelie Casablancy (nahoře vlevo) nebo ateliéru Bellantuono. Odlehčené, moderní varianty nabídl třeba salon Leonie (nahoře vpravo) a Valentini (dole vlevo).


Zdroj: Fira de Barcelona/ Amelie Casablanca, Leonie, Valentini, Bellantuono


Transparentní látky

Průhledné látky s krajkovými nášivkami nebo perličkami jsou rafinované a oživí klasický střih. Na přehlídkových molech jsme se nejčastěji setkali s průhledným svrškem doplněných o splývavou sukni jako například u salonu Bellantuono (nahoře vlevo), Isabely Sanchiny (nahoře vpravo) či Higar Novias (dole vpravo). Pokud se nebojíte odvážnější variací, mohly by se vám líbit celoprůhledné šaty s krajkovými aplikacemi od Yumi Katsura.


Zdroj: Fira de Barcelona/ Bellantuono, Isabel Sanchis, Yumi Katsura, Higar Novias


Černá

Přestože bílá stále vyhrává a objevuje se nejčastěji, překvapilo nás velké množství barev, které se vyrojilo buď na doplňcích nebo celých šatech. Setkat jste se mohli se světle stříbrnou, žluto-zlatou nebo odstíny modré. Dominantní postavení si mezi nimi drží černá, která se do svatebního odívání dostává se stále větší jistotou. Pokud chcete černou zkusit také, ale bojíte se přílišných experimentů, můžete doplnit bílé šaty černými rukavičkami nebo oživit model několika černými krajkami jako u Cymbeline. Odvážené celočerné modely nabídly návrhářky Olga Macia nebo Isabel Sanchis (vlevo dole).


Zdroj: Fira de Barcelona/ Isabel Sanchis, Cymbeline, Olga Macia, Isabel Sanchis


Červená

Vedle černé se často objevovala také sytě červená. Přestože je tato barva netradiční v našich končinách, často se vyskytuje na nevěstách v asijských zemích jako například v Indii. Někteří návrháři (viz. Cymbeline) ji ve své práci zmínili decentně v podobě mašlí a doplňků, jiní ji využili naplno jako Pronovias (nahoře vlevo), Demetrio (nahoře vpravo) nebo Higar Novias. Červená je majestátní barva a zároveň symbolizuje život, proto si ve svatební módě jistě zaslouží své místo.


Zdroj: Fira de Barcelona/ Pronovias, Demetrios, Cymbeline, Higar Novias


Kalhotové kostýmky a overaly

Popularita svatebních obleků a overalů neustále roste. Každá nevěsta zkrátka nechce být princeznou. Obleky jsou navíc elegantní, vypadají stylově a zároveň poskytují dostatek pohybu. Oblíbili jsme si rafinované kostýmky od Cymbeline (vlevo nahoře), Marilyse (vpravo nahoře), cool oversized oblek od Yolancris a svěží letní overal od salonu Flora.


Zdroj: Fira de Barcelona/ Cymbeline, Marilyse, Yolancris, Flora


Crop top

Streetstylové prvky se pomalu ale jistě objevují i ve svatebním odívání. S crop topy jsme se setkali v celé řadě kolekcí od odvážných modelů po ty decentní. Ateliér Flora (nahoře) nás zaujal celou řadou kousků s krajkovými aplikacemi či balonovými rukávky. Jesus Peiro (dole vlevo) nabídl transparentní svršek přes top, díky kterému se nevěsta nemusí cítit tolik odhaleně. Extravagantní Isabel Sanchis vytvořila vysoce přiléhavý top doplněný o dlouhou černou sukni s plastickým vzorem růže, který byl signifikantní pro celou její kolekci.


Zdroj: Fira de Barcelona/ Flora, Jesus Peiro, Lorena Panea, Isabel Sanchis


Zajímavé doplňky

Už dávno neplatí, že jsou svatební doplňky pouze o závoji. Důkazem toho byl také letošní svatební týden módy, který ukázal celou řadu kreativních nápadů přes kápě po výrazné mašle. Cymbeline místo tradičního závoje zvolila ležérně uvázaný šátek (vlevo nahoře), který modelku proměnil v divu z 50. let. Některé kolekce zase nabídly extravagantní klobouky (např. Sophie et Voilà dole). Nechyběla ani stylová kulatá psaníčka nebo výrazné pásky zdůrazňující siluetu (psaníčko od Sophie et Voilà, pásek od Yolancris).


Zdroj: Fira de Barcelona/ Cymbeline, Isabel Sanchis, Sophie et Voilà, Yolancris


Jaký kousek zaujal vás? Nezapomeňte se s námi podělit na sociálních sítích.


Vaše Petiteé


Více fotografií a informací naleznete na stránkách VBBFW 2020.

46 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page