top of page

Ideální dárek pro nevěstu? Svatební podvazek


Svatební podvazek patří k nejstarším svatebním tradicím. V minulosti platilo, že svatební hosté doprovodili po hostině novomanžele až do ložnice, a žena, která se zmocnila podvazku, se do roka měla vdát. I když se v současnosti podobné rituály nenosí, svatební podvazek je krásný doplněk, který k nevěstě prostě patří. V tomto článku vás seznámíme s naší nabídkou a zodpovíme nejčastější dotazy.



Aktuální novinkou na našem e-shopu jsou svatební podvazky. Naším záměr bylo vytvořit unikátní svatební dárek, kterým babičky, maminky, tchýně či kamarádky mohou obdarovat nastávající nevěstu. Vznikla tak kolekce 11 originálních kousků, jenž odráží styl a osobnost každé moderní ženy, takže v nabídce naleznete něžný, minimalistický design i extravagantní variace. Součástí produktu je i luxusní dárkové balení včetně kartičky, na níž můžete napsat něco milého.


Na rub každého podvazku jsme přišily modrou mašličku, protože podle středoevropské tradice přináší “něco modrého” na outfitu nevěsty štěstí.






Nejčastější dotazy:


Z jakého materiálu a v jaké barvě může být svatební podvazek?



Podvazky vyrábíme z jemného tylu, sametu, hedvábí a zdobíme je luxusní francouzskou krajkou, perličkami, skleněnými kamínky či korálky od značky Preciosa nebo pštrosím peřím. Mezi nejčastější barvy spadá ivory nebo bílá v kombinaci s černou. Pokud jste si z aktuální nabídky nevybrali, samozřejmostí je vytvoření podvazku na míru v jakékoliv barvě či designu. Neváhejte nám napsat nebo zavolat.


Každý podvazek individuálně vyrobila jedna z našich zkušených designérek, což z jednotlivého kousku činí luxusní originál, který zároveň myslí na udržitelnost.


Na jaké noze se správně nosí?


Ve zkratce: Kde chcete. Nedochovala se žádná tradice, která by říkala, na jaké noze se smí podvazek nosit. Nedoporučujeme ho umisťovat ale příliš vysoko, aby se neodíral o vaši druhou nohu a neznepříjemňoval pohyb. Toto pravidlo speciálně platí u úzkého střihu šatů typu mořské víly.



Můžu si svatební podvazek koupit sama jako nevěsta?


Samozřejmě! Nemusíte čekat, až vás obdarují vaši známí. Každá žena by se měla hýčkat. Pokud se vám líbí podvazek s naší nabídky, můžete si jej objednat sama. Neexistuje žádná pověra či pravidlo, jež by to zakazovaly.



Musí se dodržovat tradice s házením podvazku?


Jestli se vám tato starodávná tradice původem z anglosaských zemí líbí, určitě ji zařaďte mezi svůj program. Zažijete s ní spoustu srandy. Pokud se vám zdá tento zvyk nevhodný, například už kvůli starším hostům, podvazek si můžete nechat po celou dobu svatby a házet můžete třeba s kyticí. Záleží jen na vás.








556 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page