top of page

Rozhovor se zákaznicí Evou: Vysněná svatba s ročním odkladem

Aktualizováno: 17. 10. 2022


Všechny fotografie: @carols_darkroom / S laskavým svolením Evy Kočí


Nejprve řekněte něco o vaší svatbě.

Naši svatbu jsme plánovali dva roky. I nám ji trošku zkomplikoval covid. Ale nakonec nám to nevadilo a byli jsme rádi za ten čas navíc.

Jako naše svatební místo jsme si vybrali Stodolu Sušku v Kravsku na Jižní Moravě. Já pocházím ze Znojma, takže jsme hledali něco v okolí a tohle bylo nejhezčí místo. Vlastně to byla naše první návštěva nějakého svatebního místa a rovnou jsem se rozhodli, že to tam uděláme a už jsme se ani po ničem dalším nekoukali.

Termín jsme chtěli v září. Je to měsíc kdy je ještě relativně pěkně, ale není už takové horko jako v létě. Čas obřadu jsme měli ve 12:00, takže kdyby jsme to měli třeba v červenci, nedalo by se na sluníčku vydržet. Takhle to bylo naopak moc příjemné. Měli jsme štěstí na počasí. Celý den bylo krásně slunečno a foukal takový mírný větřík. Hned druhý den se počasí pokazilo a od té chvíle už nastala u nás skoro "zima". Vyšlo nám to úplně akorát.


Naše svatba neměla žádné téma. Ani jsme nevybírali barvy, do kterých bychom vše ladili. Bylo pro nás důležité, aby hlavně dorazili všichni naši hosté a cítili se celý den v pohodě. Nechtěli jsem je stresovat tím, že musí být všichni v třeba v zelené barvě. I když samozřejmě chápu svatby, kde to tak mají. Na fotkách to vypadá nádherně.

Obřad jsme měli krátký civilní. Jsme spolu už 12 let, takže jsme nepotřebovali dlouhé proslovy. Víme, že se máme rádi a náš vztah si celou tu dobu budujeme tak, aby nám v něm bylo oběma hezky. Trochu sobecky jsme tedy nechtěli žádné rady do života :-D. Na vlastní proslovy jsme se necítili. Nejsme ani jeden z nás takoví řečníci a to, že se máme rádi, si raději povíme spolu v soukromí.


Celý náš den probíhal tak nějak tradičně, ale bez nějakého tlaku na to, že v tuhle minutu se musí dělat tohle. Oběd, volná zábava, focení, svatební hry, krájení dortu, tanec. To všechno tak nějak plynulo celým dnem a když jsme cítili, že je vhodná chvíle třeba na hod kyticí, tak se házelo kyticí :-). Během celého dne jsme kolem sebe měli skvělé lidi, kteří se postarali o to, co bylo potřeba, takže jsme nemuseli už nikoho hlídat a vlastně nic řešit (jmenovitě DJ Schaff, Karol Ketmanová - fotografka, Anet Melišíková - květinářka, Veronika Mykolenko - visage a celý personál Stodoly Suška).


Svatební místo Stodola Suška v Kravsku na Jižní Moravě


Jak byste popsala vaše svatební šaty?

Moje svatební šaty byly velice jednoduché s elegantním detailem plisované sukně a s krásným slavnostním prvkem v podobě netradiční třpytivé kápě.


Jaké byly vaše hlavní požadavky při výběru svatebních šatů?

Já jsem si nejvíc přála mít svatební šaty s plisovanou sukní. Je to takový detail, který ale na moc svatebních šatech v salonech nepotkáte. Plisované sukně, to je můj oblíbený kousek v běžném šatníku, takže jsem to chtěla i nějak promítnout do svatebních šatů. Na šatech jsem také nechtěla žádné krajkové detaily. Krajkové šaty se mi moc líbí a chvíli jsem váhala, jestli tento můj jednoduchý model nebude moc obyčejný. Chtěla jsem ale šaty využít i v budoucnu a udělat z nich hezký model na běžné nošení, takže krajka by nakonec nebyla tou správnou volbou. Jako slavnostní prvek jsme nakonec vymysleli kápi z třpytivého tylu. A musím říct, že jsem byla nadšená, jak celý model společně vypadal. Kápě působila opravdu slavnostně a originálně.


Svatební šaty Petiteé s plisovanou sukní


Svatební šaty si vybírejte takové, ve kterých se budete cítit pohodlně a krásně. Nebojte se zkusit víc modelů i takových, o kterých jste třeba ani nikdy neuvažovala.

Proč jste si vybrala ušití šatů na míru?

Prošla jsem si pár půjčoven ale nikde jsem neobjevila šaty s plisovanou sukní. Takže jsem se nakonec rozhodla, že bych si je chtěla nechat ušít. Navíc jsem chtěla šaty ve kterých bych se celý den cítila pohodlně a nemusela mít strach, jestli je třeba nezničím nebo, že mě někde něco škrábe nebo někde něco nesedí.


Šaty jste si nechala navrhnout a ušít v ateliéru Petiteé. Kde jste na ateliér narazila a jak probíhala spolupráce?

Ateliér Petiteé jsem nějakou dobu sledovala. Móda mě hodně baví a sleduji hodně českých návrhářů. Takže o Petře a jejím salonu jsem věděla už dýl. Pak, když jsem se ponořila do svatebního světa, tak jsem na salon někde narazila (instagram nebo časopis Mile) a okamžitě jsem věděla, že tady si chci nechat šaty ušít. V ateliéru jsou v nabídce úžasné modely na zapůjčení a šaty, které se tvoří na zakázku jsou překrásné a originální. Sedí to k mému stylu a tak to byla jasná volba.


S jakým časovým předstihem jste si nechala navrhnout šaty?

Šaty jsem začala řešit rok dopředu. Asi jsem mohla klidně začít později. Ale já se na šaty tak těšila a navíc, jak jsme měli svatbu o rok odloženou, tak to byla první věc, co jsem chtěla v rámci celého plánování začít.


Co jste se šaty udělala po svatbě?

Chtěla bych si je v salonu Petiteé nechat upravit tak, aby mohli sloužit na denní nošení. Moje představa je, že zkrátíme sukni. Ještě přemýšlím co s kápí. Nechat si ji nedává moc smysl. Takovýto kousek už znovu nevyužiji, ale zase bych chtěla mít na tu krásnou látku památku. Mám pár nápadů a uvidím jestli některý realizujeme :-).


Co byste poradila budoucí nevěstě?

Celkově v rámci plánování svatby se obklopte dodavateli, se kterými si budete rozumět a budete se s nimi cítit dobře. Svatební šaty si vybírejte takové, ve kterých se budete cítit pohodlně a krásně. Nebojte se zkusit víc modelů i takových, o kterých jste třeba ani nikdy neuvažovala. Hezky si tak uděláte představu o tom, že se vám třeba na jedněch šatech líbil rukáv, na druhých krajka, na třetích sukně a pak, když si půjdete nechat navrhnout svoje vysněné šaty, budete už vědět, co se vám líbí. A na závěr nenechte si do svatby i šatů od nikoho mluvit. Udělejte si to podle sebe a toho, jak to cítíte.











🏠SVATEBNI MISTO A CATERING: @stodola_suska

📸FOTKY: @carols_darkroom

⛩ SLAVOBRANA: ja 💁🏼‍♀️

👗SVATEBNI SATY: @petiteefashion

👔OBLEK: @bandivamos

💋VISAGE: @veronikamykolenko

🎶HUDBA: @djschafff

✉️TISKOVINY: @barboracekotova

83 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page