top of page

Rozhovor se zákaznicí Lucií: Nevzdávejte se představy vašich šatů. Nesmiřte se s něčím ucházejícím.


Všechny fotografie: Kryštof Novák / S laskavým svolením Lucie Tobiášové


Lucie Tobiášová si u nás nechala vytvořit korzetové šaty na míru z hedvábí, které odpovídaly její představě o jednoduché eleganci a ženskosti. O procesu navrhování a svatbě obecně nám prozradila něco víc v rozhovoru níže. Tým ateliéru Petiteé děkuje za ochotu a úžasnou spolupráci v průběhu celého šití.


Petiteé: Nejprve prosím prozraďte něco o Vaší svatbě.

Lucie: Naše svatba se konala v prostorách Našeho Mlýna v Ochozi u Konice. Jedná se o nádherný architektonický počin manželů Nikol a Viktora Cojocaru, kde se snoubí moderní architektura s původními prvky starého mlýna. Přáli jsme si jen, aby svatba byla co nejvíce jednoduchá a zároveň jedinečná a zajímavá. Ve výzdobě jsme chtěli nechat vyniknout především květiny (pozn. květinové dekorace od Svítí Kvítí) a ducha Našeho Mlýna spíše než jakékoliv jiné dekorace. Přestože se svatba konala uprostřed července, počasí bylo příjemné a slunce nepálilo


Petiteé: Jak byste popsala Vaše šaty?

Lucie: Stejně jako naši svatbu, jednoduché a přesto zajímavé. Od začátku jsem věděla, že chci mít na šatech prvek off shoulders, tedy spadlých ramen a rozparek. Dámy z týmu Petiteé doladily mou představu k dokonalosti a daly za vznik šatům ženského střihu s korzetem, které podtrhly mou postavu a vyzdvihly přednosti. Cítila jsem se naprosto nádherně a dokonale.


Petiteé: Jaká kritéria pro Vás byla důležitá při výběru svatebních šatů?

Lucie: Byl pro mě velmi důležitý materiál, který jsem chtěla lehký a vzdušný, jako bych na sobě nic neměla. Pro moje šaty jsme zvolily hedvábí, které všechny tyto požadavky splnilo. Dále pro mě bylo samozřejmě velmi důležité, aby mi šaty perfektně sedly. To je pro mě důležitý požadavek i na běžnou módu a nechtěla jsem z něj svolit ani při výběru svatebních šatů.





Vaše šaty musí být prostě vaše a ty pravé. A musíte nosit vy je a ne ony vás.

Petiteé: Proč jste si vybrala šaty na míru?

Lucie: Šaty na míru jsou jedinečné, perfektně sednou a jsou přesně podle mých představ. Na lehké a příjemné šaty (třeba i z hedvábí) jsem v běžném svatebním salonu nenarazila. Šaty na míru přesně vystihly mou osobnost a styl.


Petiteé: Šaty jste si nechala navrhnout a ušít v ateliéru Petiteé. Kde jste na ateliér narazila a jak probíhala spolupráce?

Lucie: Na ateliér jsem narazila přes Instagram. Práce Péti a jejího týmu se mi moc líbila, a tak nějak jsem prostě věděla, že to je přesně ten člověk, kterého chci oslovit. Jejich šaty měly duši, byly ženské a naprosto jedinečné.


Petiteé: S jakým časovým předstihem jste si nechala navrhnout šaty?

Lucie: S ročním předstihem, protože jsem jen pár měsíců po zasnoubení věděla, že chci šaty na míru, takže nebylo co řešit.


Petiteé: Co jste se šaty udělala po svatbě?

Lucie: Nechala jsem si je profesionálně vyčistit a mám je uložené ve skříni jako památku na celý život.


Petiteé: Co byste poradila budoucí nevěstě?

Lucie: Pokud máte v hlavě představu vašich šatů, nevzdávejte se jí. Běžte do salonů, zkoušejte, ale nesmiřujte se s něčím podobným nebo ucházejícím. Vaše šaty musí být prostě vaše a ty pravé. A musíte nosit vy je a ne ony vás. Celý proces šití na míru je neuvěřitelně krásný, a když si pak šaty ve svatební den obléknete, nikdo z vás nespustí oči, protože se budete cítit božsky.







169 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page