top of page

Rozhovor se zákaznicí: Letní svatba s lehkostí a stylem

Fotografie, ze kterých se vám bude tajit dech. Takový pocit jsme měli, když nám sympatická Renata poslala snímky ze své svatby. Slunečný den na statku, teplé zemité tóny a kouzelné šaty připomínající mořskou pěnu. Pojďte se pokochat! (Šaty jsou navíc nově dostupné v naší půjčovně.)


Nejprve řekněte něco o vaší svatbě. Naše svatba se konala v Českém ráji na statku v Ondříkovicích. Místo jsme si vybrali hlavně kvůli krásné zahradě plné květin. Konala se na konci června, takže květiny v tu dobou byly nádherné. Svatbu jsme nechtěli škatulkovat do nějakého stylu, ale řekla bych, že květiny a jejich barevnost provázely celou svatbu. Kytička, kterou pro nás navrhla moje kamarádka Terezka, byla symbolem svatby. Objevila se na oznámení, v tiskovinách, byla jich plná zahrada a dokonce i mé prstýnky (zásnubní a snubní) tvoří dohromady kytičku.


Jak byste popsala vaše svatební šaty? Romantické, něžné, lehké a zároveň vlastně bohaté.


Jaké byly vaše hlavní požadavky při výběru svatebních šatů? Vysnila jsem si hlavně objemné rukávy, vzor puntíku a lehkost. A to se mi vlastně všechno splnilo. Ani zpětně bych na svých šatech nic nezměnila 🙂


Proč jste si vybrala ušití šatů na míru? Původně jsem byla přesvědčená, že budu mít šaty z půjčovny nebo koupené. Sama mám vystudovanou návrhářskou školu a vím, že představa je jedna věc a to jak šaty sedí a sluší, je věc druhá. Navíc jsem na sebe docela náročná, co se týče oblékání, takže jsem se vlastně bála procesu šití. Nakonec mě výběr v půjčovně vůbec neuspokojil, měla jsem hodně favoritů, ale ani jeden z nich mě nepřesvědčil. K tomu jsem měla již vytvořenou jasnou představu, takže jsem se obrátila na Péťu a od první schůzky jsem věděla, že to bylo nejlepší rozhodnutí. Cítila jsem klid a byla jsem přesvědčená, že to dopadne přesně podle mých představ. Zároveň mě hřálo u srdíčka, že moje šaty vznikaní ve spolupráci s lokální značkou a českýma rukama.


Šaty jste si nechala navrhnout a ušít v ateliéru Petiteé. Kde jste na ateliér narazila a jak probíhala spolupráce? Kolem svateb se pohybuji už nějakou dobu (Renata je spolumajitelkou svatebního studia YES & YES). Práci Péti proto už znám delší čas a byla to právě ona, ke které jsme často posílaly i naše nevěsty, takže tentokrát jsem se do Petiteé vydala přímo sama ☺. Spolupráce byla krásná. Moc příjemná. Těšila jsem se na každou zkoušku a myslím, že jsme si s Péťou sedly i po lidské stránce.


S jakým časovým předstihem jste si nechala navrhnout šaty? Myslím, že jsme se s Péťou potkaly začátkem března. Ještě v před covidem. Potom vznikly návrhy a pak jsme nějakou dobu nevěděly, zda svatba kvůli okolnostem vůbec bude. Na konci května, po všech možných variantách, jsme se vrátily úplně k té nejlepší a původní variantě. Takže šaty vznikly za pouhý měsíc.


Co jste se šaty udělala po svatbě? Šaty budou dělat radost dalším nevěstám a budou v Petiteé k zapůjčení.


Co byste poradila budoucí nevěstě? Tohle je hodně individuální věc, ale řekla bych, že dát na vnitřní pocit a ten vám vždycky poradí, co je správně. Tak jako já jsem po první schůzce s Péťou věděla, že to bude přesně, jak má být. Cítit se ve svých svatebních šatech dobře, je hodně důležité, protože to může ovlivnit celý váš den.


Děkujeme za rozhovor.

Vaše Petiteé







Zdroj: Barbora Bistiak, s laskavým svolením nevěsty Renaty


67 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page